18:43:49 28.03.2024
Stiri

CRIZĂ // Situaţie FĂRĂ PRECEDENT în istoria Germaniei. Aşa ceva nu a mai existat în ultimii 70 de ani

Știri 21.11.2017 17:30 Vizualizări2710 Autor: Ziarul National
CRIZĂ // Situaţie FĂRĂ PRECEDENT în istoria Germaniei. Aşa ceva nu a mai existat în ultimii 70 de ani


Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, va începe marţi consultările cu partidele politice din Germania cu scopul de a depăşi criza politică apărută după eşecul negocierilor pentru formarea unei noi coaliţii guvernamentale, relatează presa internaţională, transmite mediafax.ro.

După o întrevedere avută luni cu cancelarul Angela Merkel, Steinmeier s-a pronunţat în favoarea continuării negocierilor pentru formarea unei coaliţii guvernamentale, în pofida faptului că Merkel a precizat că ar prefera varianta alegerilor anticipate.

„Mă aştept ca toate părţile să conştientizeze responsabilităţile pe care le au, iar acest lucru nu înseamnă revenirea la urne”, a precizat Steinmeier, referindu-se la partidul cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), la Partidul Democraţilor Liberi (FDP, centru-dreapta) şi la formaţiunea Alianţa '90/Partidul Verzilor (B90/G, centru-stânga). Cele trei formaţiuni nu au reuşit să ajungă la un acord privind alcătuirea unei coaliţii guvernamentale.

În cursul zilei de marţi, Steinmeier îi va primi pe reprezentanţii Partidului Verzilor, iar miercuri va avea întrevederi cu Partidul Social-Democrat, care a anunţat că nu are intenţia să intre la guvernare. Apoi, preşedintele Germaniei va avea consultări cu liderii FDP.

„Ne aflăm în faţa unei situaţii fără precedent în istoria Republicii Federale, cum n-a mai existat în ultimii 70 de ani. Toate partidele politice reprezentate, în urma alegerilor, în Bundestag, sunt chemate să slujească binelui comun şi ţării noastre. Cine, prin alegeri, se arată dispus să-şi asume responsabilitate politică, acela nu are voie să se eschiveze atunci când o are la îndemână”, declarase preşedintele Germaniei, adăugând că responsabilitatea nu trebuie pasată pe umerii alegătorilor, potrivit Deutsche Welle.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md