Fotbaliști, antrenori, arbitri și finanțatori, arestați pentru meciuri trucate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un număr de 12 persoane au fost arestate în Thailanda sub acuzaţia de organizare de meciuri trucate în prima ligă de fotbal, după o investigaţie a poliţiei care a durat mai bine de un an, scrie DPA.

Cinci jucători de la două echipe din primul eșalon, doi arbitri, un manager de club şi patru finanţatori au fost acuzaţi de ”aranjarea” unor meciuri, în cel mai mare caz de acest gen din Thailanda.

„Este un caz istoric. O lungă investigaţie a condus la ample audieri de martori şi probarea unor dovezi şi acuzaţii. Dar sunt mult mai mulţi oameni implicaţi, ceea ce necesită timp şi o anchetă suplimentară”, a declarat şeful poliţiei naţionale, Chakthip Chaijinda.

”Trucarea unor meciuri afectează fotbalul din Thailanda de mai bine de 10 ani dar ancheta a bătut pasul pe loc din cauza ameninţărilor şi manipulărilor la care au recurs oameni influenţi din domeniu”, a afirmat, la rândul său, preşedintele federaţiei de sport, Somyot Poompanmuoung.

Cei implicaţi în ”aranjarea” unor rezultate erau plătiţi cu sume între 100.000-350.000 bahţi fiecare (3.050-10.680 de dolari), a spus Somyot. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, acuzaţii riscă închisoare de maximum cinci ani şi o amendă de 500.000 bahţi fiecare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...