12:00:28 25.04.2024
Stiri

DOC // R. Moldova și-ar fi RETRAS cererea de la ONU privind discutarea subiectului plecării trupelor rusești din Transnistria

Politică 21.11.2017 15:05 Vizualizări2659 Autor: Ziarul National
DOC // R. Moldova și-ar fi RETRAS cererea de la ONU privind discutarea subiectului plecării trupelor rusești din Transnistria


Reprezentantul permanent al R. Moldova la ONU, Victor Moraru, a informat Adunarea Generală a ONU că își retrage cererea privind discutarea subiectului ce vizează retragerea trupelor rusești din Transnistria.

Cel puțin, așa reieșe dintr-un document intrat în posesia „ZdG”, semnat pe 20 octombrie curent de către Victor Moraru, care cere ca subiectul privind retragerea trupelor militare rusești din regiunea transnistreană să nu fie inclus pe agenda ședinței ONU din 23 octombrie 2017.

Reprezentantul R. Moldova la ONU cere ca subiectul să fie amânat pentru o ședință ulterioară, fără a indica și o dată anume.



Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene nu a făcut public motivul pentru care s-a solicitat o amânare la ONU în privința acestui subiect.

Anterior, ministerul susținea că introducerea acestei chestiuni pe agenda Adunării Generale a ONU va fi discutată la una dintre ședințele din luna octombrie curent.

Cererea a fost expediată la ONU în luna august, după ce Parlamentul R. Moldova a adoptat, pe 21 iulie 2017, Declarația privind retragerea forţelor militare ruse de pe teritoriul ţării.

Mai mult, pe 23 octombrie curent, viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Lilian Darii, solicita, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanţii corpului diplomatic acreditaţi la Chişinău, statelor partenere să sprijine includerea pe agenda celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU a chestiunii privind retragerea completă a forţelor militare străine din Transnistria.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md