Ţara în care 70% din populaţie moare de foame; Prima femeie cheltuieşte sute de mii de euro pentru mofturi; Cum trăieşte familia celui mai longeviv dictator în viaţă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Soţia de 52 de ani a preşedintelui Robert Mugabe este cunoscută drept o mare amatoare de produse Gucci, relatează Dailymail. În prezent, se află în arest la domiciliu, alături de soţul său, în vârstă de 93 de ani, într-o proprietate cu o valoare estimată la 10 milioane de euro.

Deşi poporul moare de foame, şapte din zece conaţionali de-ai săi fiind încadraţi în segmentul de pauperitate severă, prima doamnă din Zimbabwe este recunoscută pentru cheltuielile sale extravagante. De pildă a plătit nu mai puţin de 4 milioane de euro pentru nunta fiicei sale, are proprietăţi imobiliare de lux în întreaga lume şi a cumpărat um Rolls-Royce cu 400.000 de euro.

Şi copiii celor doi sunt cunoscuţi drept cheltuitori cu dare de mână pentru că, spun ei, „tata conduce toată ţara”. Cel mai mic dintre copiii lor, Chatunga, a postat în social media un material video în care turna şampanie Armand de Brignac, care costă cam 250 de euro sticla, peste un ceas în valoare de peste 50.000 de euro, scrie Gândul.

Russel Goreza, primul fiu al lui Grace Mugabe, a cheltuit aproape 600.000 de dolari pe două maşini de lux Rolls-Royce. Asta a înfuriat populaţia din Zimbabue deoarece foarte multe familii din acea ţară sunt la limita sărăciei. „Aproape 80% din zimbabueni trăiesc în sărăcie extremă şi avem această familie nebună care cheltuieşte banii contribuabililor pe bijuterii şi maşini de lux”, a declarat Tendai Biti, liderul din opoziţie, potrivit site-ului iol.co.za

Mai mult, Biti a spus că fiul lui Mugabe nici măcar nu avea carnet deoarece nu a trecut examenul auto. Russel Goreraza s-a lăudat în faţa prietenilor că urmează să-i ajungă cât de curând o nouă maşină de lux, un Aston Martin.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...