Republica Moldova a cerut amânarea de pe agenda ONU a subiectului privind retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană

militari2
Foto: PC: Zugo.md

După ce la sfârșitul lunii august, Republica Moldova s-a adresat Organizației Națiunilor Unite (ONU) cu solicitarea de a include subiectul privind retragerea forțelor de menținere a păcii ruse din regiunea transnistreană pe ordinea de zi a celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale, la 20 octombrie curent, autoritățile R. Moldova au cerut ca subiectul privind retragerea trupelor militare rusești din regiunea transnistreană să amânat pe agenda ședinței ONU din 23.10.2017.

În același context, se cere ca subiectul să fie amânat pentru o ședință ulterioară, fără a se preciza o dată anume, precum și ca solicitarea să fie adusă la cunoștință membrilor Comitetului General al ONU, scrie Zdg.

Serviciul de presă al MAE a precizat că este vorba doar de amânarea discutării subiectului legat de trupele ruse din regiunea transnistreană, pentru o dată ulterioară, în vederea obţinerii unui sprijin mai larg în favoarea acesteia.

La sfârșitul lunii august, Moraru cerea retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană, citând și un pasaj din declarația Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), adoptată în 1999, în care era salutată „obligaţia Federaţiei Ruse de a finaliza scoaterea trupelor sale de pe teritoriul Moldovei până în anul 2002″.

Totodată, la 22 septembrie curent,  Pavel Filip a ținut  un discurs în numele R. Moldova în cadrul celei de-a 72-a sesiuni a Adunării ONU, unde a cerut ca subiectul legat de prezența militară rusă în R. Moldova să fie discutat în cadrului celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente