AC Milan, amenințat de UEFA cu excluderea din Europa; Clubul are probleme uriașe

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

AC Milan este în pericol de excludere din Europa, după ce UEFA a demarat o serie de investigații pentru cheltuielile de 230 de milioane de euro din această vară, apărute după ce clubul a fost preluat de un grup condus de investitori chinezi pentru suma de 740 de milioane de euro.

În urmă cu două săptămâni, președintele lui AC Milan, Marco Fassone, a mers la sediul UEFA de la Nyon, dar nu a reușit să îi convingă pe oficialii forului european de viabilitatea proiectului început odată cu preluarea clubului din partea fostului patron, Silvio Berlusconi, de către Rossoneri Sport Investment Lux, grupul condus de investitori chinezi.

UEFA s-a alarmat din cauza sumei de 230 de milioane de euro pe care chinezii susțin că au investit-o în această vară. Sumele au fost cheltuite în baza succesului echipei și a calificării în Liga Campionilor, ceea ce nu garantează viabilitate economică, scriu spaniolii de la Marca.

740 de milioane de euro a fost prețul care l-a convins pe Berlusconi să vândă clubul după 31 de ani. În ciuda faptului că tranzacția a fost finalizată abia după ce grupul Fininvest, al fostului premier italian, a confirmat că a primit toți banii din partea chinezilor, se pare că lucrurile nu stau chiar așa.

În plus, jurnaliștii de la New York Times au dezvăluit că Yonghong Li, omul care figurează drept acționar majoritar, nu este, în realitate, cine pare. Potrivit americanilor, mina pe care susține că o are nu este trecută pe numele lui. Mai mult, nu este recunoscut drept un om de afaceri în China, iar averea sa nu este atât de mare pe cât pretinde.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...