În procesul stabilirii listei electorale la alegerile parlamentare, dar şi la identificarea candidaţilor comuni pentru circumscripţiile uninominale, se va lua în calcul concluziile unor experţi din rândul societăţii civile şi a presei independente de investigaţie, care vor verifica integritatea fiecărui candidat în parte.

„În eventuala participare la următoarele alegeri parlamentare în baza sistemului mixt, cele doua partide, Platforma DA şi PAS vor constitui un bloc electoral al forţelor autentic proeuropene, antioligarhice, pe baza principiului egalităţii şi reciprocităţii dintre parteneri, cu invitarea reprezentanţilor societăţii şi ai altor forţe politice, în cazul în care aceştia pot să aducă valoare adăugată listei şi să ajute la o mobilizare mai mare a electoratului”, afirmă liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

„Sub umbrela creată de PAS şi Platforma DA ne propunem să aducem împreună toate forţele politice proeuropene şi antioligarhice, în primul rând cele cu care am făcut front comun la alegerile prezidenţiale din 2016, dar şi reprezentanţi din afara politicului, persoane respectate în societate, din diverse sfere ale vieţii publice şi private, membri ai societăţii civile”, a menţionat preşedinta PAS, Maia Sandu.

Menţionăm că cele două formaţiuni şi-au unit forţele şi la prezidenţialele din 2016. După ce Andrei Năstase şi-a retras candidatura din cursă, el a anunţat că Platforma Demnitate şi Adevăr o susţine pe Maia Sandu, candidatul comun al celor două partide. Împreună, au acumulat un scor anunţat de autorităţi de 47,89 la sută.