Egalitate și reciprocitate, criteriile care stau la baza constituirii blocului format de PAS și Platforma DA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La baza blocului electoral pe care îl vor forma Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr stau egalitatea și reciprocitatea, a anunțat liderul PPDA Andrei Năstase.

Năstase a anunțat că, „în eventuala participare la următoarele alegeri parlamentare în baza sistemului mixt, cele doua partide, Platforma DA și PAS vor constitui un bloc electoral al forțelor autentic proeuropene, antioligarhice, pe baza principiului egalității și reciprocității dintre parteneri, cu invitarea reprezentanților societății și ai altor forțe politice, în cazul în care aceștia pot să aducă valoare adăugată listei și să ajute la o mobilizare mai mare a electoratului”.

„Accentul de bază, atât la întocmirea listei electorale, cât și la stabilirea candidaților comuni pentru circumscripțiile uninominale, va fi pus pe integritatea candidaților și pe meritocrație”, a mai declarat Andrei Năstase.

Potrivit liderului Platformei DA, în procesul de stabilire a listei electorale și a candidaților comuni în circumscripțiile uninominale, se vor lua în calcul și concluziile unor experți din rândul societății civile și a presei independente de investigație, care vor verifica integritatea fiecărui candidat în parte.

Amintim că Maia Sandu și Andrei Năstase au anunțat în cadrul unei conferințe de presă desfășurată luni că Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr vor participa în cadrul unui bloc comun în cadrul alegerilor parlamentare din 2018.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...