PSRM spune că a colectat circa 300.000 de semnături pentru a transforma Republica Moldova în ţară prezidențială

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) anunță că până astăzi au colectat circa 300.000 de semnături în campania de informare pentru trecerea la o republică prezidenţială. Mai mult, socialiștii anunţă că începând cu săptămâna viitoare, în toate organizațiile raionale şi teritoriale ale PSRM, vor avea loc conferinţe de raportare şi alegeri în vederea pregătirii de alegerile parlamentare.

Socialiștii își propun să adune cel puţin 1 milion de semnături în susţinerea republicii prezidenţiale, până în luna februarie 2018.

„Astăzi, este clar că reinstaurarea ordinii în ţară, eradicarea criminalităţii şi a corupţiei sunt posibile doar prin metode şi măsuri drastice, pentru care ar trebui să existe împuterniciri corespunzătoare, prevăzute de Constituţie şi legislaţie. În prezent, activiştii Partidului Socialiştilor deja au colectat circa 300 mii de semnături în susţinerea trecerii la republica prezidenţială. Până la 2 februarie 2018, intenţionăm să colectăm cel puţin 1 milion de semnături în susţinerea republicii prezidenţiale. Anume această zi a fost propusă de Preşedintele ţării pentru a fi declarată Ziua Statalităţii Republicii Moldova”, spun socialiştii.

În baza semnăturilor colectate, vor fi operate modificările de rigoare în programul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova şi alte documente de partid, în cadrul congresului extraordinar al Partidului Socialiştilor, preconizat pentru primăvara anului 2018.

Mai mult, reprezentanții PSRM anunţă că începând cu săptămâna viitoare, în toate organizaţiile raionale şi teritoriale ale PSRM, de pe întreg teritoriu ţării, vor avea loc conferinţe de raportare şi alegeri în vederea pregătirii de alegerile parlamentare.

Potrivit lor, alegerile parlamentare din 2018 sunt foarte importante pentru viitorul Republicii Moldova, mai ales pentru independenţa ţării, subliniază socialiştii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...