/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

UE acordă R. Moldova un milion de euro pentru protejarea și promovarea patrimoniului cultural al țării

missing
21 noiembrie 2017, ora 11:12

Acesta va avea o durată de doi ani, din septembrie 2017 până în septembrie 2019. În cadrul proiectului, vor fi implicați aproximativ 30 de experți din Italia care vor activa în strânsă cooperare cu experții moldoveni. Metodele de lucru vor fi bazate pe dialog continuu, consolidarea capacităților și abilitarea instituțiilor din Republica Moldova prin revizuirea cadrului legislativ, dezvoltarea programelor educaționale, vizite de studiu, stagii la instituțiile italiene, seminare, ateliere de lucru, training-uri, instruire la locul de muncă și dezvoltarea de proiecte-pilot.

Principalii beneficiari direcți ai proiectului sunt Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și instituțiile sale conexe.

Ministra Culturii, Monica Babuc, a mulțumit Delegației UE în Republica Moldova și Ambasadei Republicii Italiene în Republica Moldova pentru sprijinul oferit în protejarea și promovarea patrimoniului cultural al țării. Oficialul a afirmat că țara noastră are un patrimoniu bogat care merită a fi cunoscut și protejat, iar acest proiect va veni în sprijinul atât al specialiștilor, dar și în consolidarea capacităților de cunoaștere și de promovare a subiectelor de protejare a patrimoniului în interiorul Republicii Moldova, deoarece punerea în valoare a patrimoniului cultural al țării poate servi drept sursă de dezvoltare culturală durabilă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram