/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Autoritățile întreprind acțiuni pentru a „nu fi luate prin surprindere” de prima zăpadă

missing
21 noiembrie 2017, ora 11:16

În cadrul ședinței operative de azi, vicepremierul Octavian Calmîc a cerut secretarilor de stat ca în termen de până la 15 decembrie curent, să fie elaborat un plan detaliat de acțiuni în caz de precipitații abundente sau alte cataclisme, care afectează deplasarea transportului sau asigurarea cu curent electric a localităților, instituțiilor și întreprinderilor. În context, s-a solicitat ca până la termenul dat să fie stabilite componența echipelor de intervenție rapidă, numărul unităților de tehnică, depozitat materialul antiderapant necesar, etc.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a solicitat factorilor de decizie din cadrul instituției sensibilizarea autorităților publice locale de nivelul doi în vederea stabilirii unor relații contractuale, la necesitate, cu agenții economici și persoanele fizice din teritoriu, care au unități de tehnică specială, privind implicarea acestora, la necesitate, în lucrările de deszăpezire a căilor de acces atât spre localități, cât în perimetrul acestora.

La compartimentul energetic a fost solicitat atragerea în activitatea centrului a reprezentanților operatorilor de pe piață pentru o coordonarea mai operativă a acțiunilor desfășurate de echipele de intervenție, precum și schimbul reciproc de informații.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram