02:37:52 19.04.2024
Stiri

Socialiștii, despre chișinăuenii care n-au participat la referendumul de duminică: „VICTIME ale jocului partidelor de dreapta”

Politică 21.11.2017 11:40 Vizualizări3028 Autor: Ziarul National
Socialiștii, despre chișinăuenii care n-au participat la referendumul de duminică: „VICTIME ale jocului partidelor de dreapta”


Partidul Socialiștilor (PSRM) consideră că locuitorii capitalei care au refuzat să meargă la urne duminică pentru a participa la referendumul de revocare a primarului Dorin Chirtoacă „au devenit victime ai jocului partidelor de dreapta”.

„Regretăm că o parte din locuitorii capitalei au fost implicați în aceste înţelegeri şi combinaţii de culise”, se arată într-o declarație a PSRM, citită astăzi într-o conferință de presă de șefa socialiștilor, Zinaida Greceanâi.

În pofida faptului că participarea la referendum a fost de doar 17,53%, socialiștii anunță că vor „lupta pentru toți chişinăuenii”.

„Partidul Socialiştilor declară în mod repetat că noi vom continua să promovăm consecvent obiectivele programului nostru politic: statalitatea şi identitatea moldovenească, relansarea şi consolidarea parteneriatului strategic cu Federaţia Rusă, relaţii reciproc avantajoase cu Uniunea Europeană, relaţii de prietenie cu toate ţările atât din Vest, cât şi din Est, echitatea socială, eradicarea corupţiei, apărarea ortodoxiei. Suntem dispuşi să facem uz de toate mijloacele pentru a obţine alegeri parlamentare anticipate”, se arată în aceeași declarație a PSRM.

Socialiștii promit să intensifice campania pentru trecere la forma de guvernământ prezidenţială: „În prezent, activiştii Partidului Socialiştilor deja au colectat circa 300 de mii de semnături în susţinerea trecerii la republica prezidenţială. Până la 2 februarie 2018, intenţionăm să colectăm cel puţin 1 milion de semnături în susţinerea republicii prezidenţiale. Anume această zi a fost propusă de preşedintele ţării pentru a fi declarată ziua statalităţii Republicii Moldova”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md