Eurotunnel îşi schimbă numele în Getlink

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Grupul Eurotunnel, care exploatează tunelul de sub Canalul Mânecii, a anunţat luni că îşi va schimba numele în „Getlink”, pentru a marca intrarea sa într-o „nouă eră de infrastructuri de mobilitate”, informează AFP.

Eurotunnel a realizat o cifră de afaceri de peste un miliard de euro în 2016 şi a transportat peste 20 de milioane de pasageri pe an.

Getlink va regrupa mărcile Eurotunnel, respectiv Europorte, primul operator privat de transport feroviar de marfă din Franţa, ElecLink, viitoarea inteconexiune electrică dintre Marea Britanie şi Franţa via tunelul de sub Canalul Mânecii, precum şi CIFFCO, primul centru de formare privată dedicat profesiilor din sectorul feroviar.

„Acest nou nume, care evocă dinamica schimburilor şi locurilor, marchează intrarea grupului într-o nouă eră de infrastructuri de mobilitate”, precizează operatorul tunelului de sub Canalul Mânecii într-un comunicat de presă.

Getlink va transporta în fiecare an aproximativ 1,6 milioane de camioane pe an, 2,6 milioane de autoturisme, aproape două miliarde de tone-kilometri de marfă şi în curând un gigawat de electricitate pe an graţie Eleclink, societate achiziţionată în 2016.

Getlink va avea 3.300 de angajaţi şi în 2016 a realizat un profit net de 200 milioane de euro, cea mai bună performanţă comercială de la deschiderea tunelului de sub Canalul Mânecii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...