02:20:07 20.04.2024
Stiri

DECLARAȚIA PLDM: „Eșecul RUȘINOS al binomului PSRM-PD a demonstrat nevoia unei SCHIMBĂRI politice atât în Chișinău, cât și în restul R. Moldova”

Politică 21.11.2017 09:55 Vizualizări1750 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIA PLDM: „Eșecul RUȘINOS al binomului PSRM-PD a demonstrat nevoia unei SCHIMBĂRI politice atât în Chișinău, cât și în restul R. Moldova”


Eșecul rușinos al binomului PSRM-PD în cadrul referendumului de duminică din capitală a demonstrat nevoia unei schimbări politice atât în Chișinău, cât și în restul Republicii Moldova, crede Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

„Mimarea democrației și suportul reciproc al PSRM-PD în eliminarea cetățenilor din actul decizional a fost taxat prin lipsa la urne. În mod evident, așteptările electoratului sunt legate de o nouă ofertă politică pe segmentul de dreapta, pe care o pot oferi partidele veritabil proeuropene de opoziție”, se arată într-o declarație a PLDM cu referire la eșuarea referendumul de duminică inițiat de socialiști în Chișinău, în cadrul căruia au participat doar 17,53% din alegători.

Potrivit PLDM, referendumul de duminică poate fi tratat ca „un credit în alb acordat partidelor proeuropene”: „Felul în care va fi tratată această nouă oportunitate va demonstra gradul de maturitate al actorilor politici și al liderilor lor. Alegerile anticipate în capitală pentru funcția de primar general și Consiliul municipal sunt primul test la care vor fi supuse aceste partide”.

Liberal-democrații anunță că așteaptă responsabilitate din partea actorilor vizați în acest referendum pentru o soluție rapidă și corectă în reabilitarea mecanismelor democratice de guvernare în capitală.

„PLDM califică greșită decizia unor actori politici de a interpreta rezultate referendumului, negând probleme cu adevărat grave ale Chișinăului”, încheie declarația PLDM.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md