10:11:05 19.04.2024
Stiri

Liderul PD explică ce se va întâmpla cu Primăria Chișinău după EȘUAREA referendumului inițiat de socialiști

Politică 20.11.2017 21:00 Vizualizări3389 Autor: Ziarul National
Liderul PD explică ce se va întâmpla cu Primăria Chișinău după EȘUAREA referendumului inițiat de socialiști


Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, consideră că „stânga politică”, reprezentată de PSRM, PCRM și „Partidul Nostru”, a suferit un eșec usturător după referendumul eșuat de duminică.

„Eu cred că cetățenii au dat un răspuns foarte clar socialiștilor, iar boicotul anunțat de partidele de dreapta, inclusiv de PDM, a avut un impact decisiv asupra rezultatului final. Fără să fi planificat asta în mod special, dreapta a arătat că poate învinge stânga, dacă are un interes comun”, a declarat Vlad Plahotniuc într-un interviu pentru Ziarul NAȚIONAL.

Sursa citată mai spune că socialiștii, cei care au inițiat referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă, au o parte din vină de cum arată Chișinăul. Asta pentru că socialiștii, care au o fracțiune numeroasă, blochează de foarte mult timp activitatea Consiliului Municipal Chișinău.

„În ceea ce privește situația de mai departe, trebuie să înțelegem că, din păcate, controlul în CMC continuă să fie deținut de PL și PSRM, deci nu se pune problema ca PDM să poată controla activitatea Primăriei Chișinău”.

În același context, Plahotniuc a subliniat că PDM va susține proiectele care vor ajuta la soluționarea problemelor cetățenilor din capitală, indiferent cine va fi la conducerea orașului. „Am spus că, indiferent cine e primar, dacă vine cu un plan concret de rezolvare a problemelor, vom ajuta. Și, evident, dacă va fi solicitat sprijinul Guvernului sau al PDM, fiindcă nu ne putem implica fără sa fim solicitați în acest sens, poate doar dacă apar situații de criza”, a conchis acesta.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md