Lotul național al Moldovei s-a clasat pe locul trei la Campionatul European la fotbal-tenis

tenis

În perioada 16-20 noiembrie 2017 la Complexul Olimpic Român din Izvorani, România, a avut loc Campionatul European la fotbal-tenis la categoriile de vârstă (seniori, senioare, juniori și U-21) la care au participat 24 de țări. În clasamentul general pe echipe, Moldova s-a situat pe locul 3, care îi oferă dreptul să participe fără preliminarii la Campionatul Mondial 2018.

Lotul Național al Moldovei a evoluat la toate probele de concurs (simplu, dublu, triplu și mixt).

La seniori, proba simplu, campioni europeni au devenit Alexandru Sîrghi și Maxim Smetanca, ambii de la ȘS nr.12 din Vadul lui Vodă.

La tineret, proba dublu-mixt, Maxim Smetanca, Ion Țelic, Victoria Gurdiș și Vanesa Andrieș s-au clasat pe locul II. Același rezultat l-au obținut Artiom Scripnic și Iulian Cupeț la juniori, proba simplu, precum și reprezentanții noștri în proba dublu – Artiom Scripnic, Dumitru Mereuță, Mihail Cupeț și Iulian Cupeț. In altele 5 probe, sportivii moldoveni  au ocupat locul IV.

Sportivii premianți ai lotului național al Moldovei au primit medalii, diplome și cupe, iar Federația națională s-a ales cu o distincție pentru dezvoltarea și popularizarea fotbal-tenisului din partea forului mondial (FIFTA).

Din staful tehnic au făcut parte Iurie Bulgăreanu, Andrei Sîrghi, Victor Greapca și Ghenadie Bereghici. de fotbal-tenis din partea forului mondial.

Participarea lotului național de fotbal-tenis la Campionatul European a fost posibilă grație suportului financiar din partea Federației Moldovenești de Fotbal.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente