Cazul copilului găsit în fântână: Adolescentul l-ar fi dus pe băieţel, în braţe, la fântâna ca să-l spele, dar l-ar fi scăpat

Detalii noi în cazul băiețelului împușcat la Verejeni, raionul Telenești, găsit într-o fântână. Principalul suspect, un adolescent de 14 ani, audiat de oamenii legii, a povestit cum s-a întâmplat totul, scrie PRO TV.

Potrivit Poliţiei, în timpul audierilor, adolescentul le-a povestit că, sâmbătă la amiază, el împreună cu băieţelul de 6 ani se jucau în casă. La un moment dat, victima ar fi dat de un seif şi ar fi scos de acolo o armă. În momentul în care a văzut că acesta se juca cu arma, adolescentul ar fi încercat să i-o ia din mâini, iar aceasta s-ar fi descărcat şi l-ar fi rănit pe băiat la umăr.

Imediat după cele întâmplate, adolescentul l-a luat în braţe pe băieţel şi l-a dus la fântâna din faţa casei pentru a-l spăla pe faţă. Ajunşi acolo, în timp ce cu o mână îl ţinea pe copil, iar cu a doua încerca să scoată apa din fântână, l-ar fi scăpat în gol.

Rezultatele necropsiei arată că micutul s-a stins în urma unei hemoragii puternice provocată de împuşcătură.

Adolescentul de 14 ani şi tatăl acestuia au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Adolescentul urmează să fie cercetat pentru omor din imprudenţî, iar tatăl acestuia este învinuit pentru păstrarea neglijentă a armei de foc şi a muniţiilor.

Reamintim că corpul neînsufleţit al minorului a fost depistat pe 19 noiembrie după acțiunile de pompare a apei din trei fântâni din localitatea Verejeni.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.