Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Amenajarea Grădinii Publice „Ştefan cel Mare şi Sfânt" şi a Grădinii Publice „Scuarul Catedralei"

   2201

Pe parcursul săptămânii trecute, serviciile municipale au început instalarea coșurilor de gunoi în cele 2 parcuri centrale din Chişinău. Până acum, au fost deja instalate circa 90 de recipiente pentru deșeuri, urmând ca până la sfârşitul anului în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt" şi Grădina Publică „Scuarul Catedralei" să fie instalate în total 200 coșuri noi.

De asemenea, în ultimele zile în parcurile din zona centrală a oraşului au fost sădiţi 180 de copaci de talie mare. În continuare, ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi„ va înlocui arborii care au fost afectaţi de ninsorile din luna aprilie, din centrul istoric al Chişinăului.

Menţionăm că acum o lună, Primăria municipiului Chişinău a anunţat că cele 2 spaţii verzi din inima oraşului, Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt" şi Grădina Publică „Scuarul Catedralei", vor fi reabilitate. Iniţial, au fost demontate şi evacuate toate gheretele şi unităţile de comerţ ambulant din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt", din Scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului" şi din perimetrul adiacent acestora. În continuare, vor fi executate lucrări complexe de amenajare a parcurilor.