/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

/VIDEO/ Nouă milioane de lei, pe apa sâmbetei. Ce se putea face cu banii cheltuiți pentru referendum

missing
20 noiembrie 2017, ora 16:28

„Se putea de făcut reparații în cinci spitale municipale sau la cinci secții care puteau fi renovate. Crearea condițiilor hoteliere în spitale sau pentru dotarea cu utilaj medical performant”, a menționat Mihai Moldovanu, șeful direcției Sănătate a Primăriei Chișinău.

„La nivel de întreprindere puteau să fie reabilitate câțiva km de rețea de apeduct, puteau fi contorizate câteva apartamente sau case de locuit”, susține Veronica Herța, director „Apă-Canal”.

Cele nouă milioane de lei, irosite în vânt, puteau fi utilizate și altfel.

„Avem de reparat poduri, căi de acces, drumuri, schimbarea învelișului la asfalt. Și salarii pentru că nimeni nu muncește de pomană, echipamente pentru că tehnica e învechită”, spune Ștefan Racu, director Î.M. „Exdrupo”.

„Pentru a intra în sezonul rece noi avem de procurat aproximativ o mie de anvelope. Costul lor este de vreo 5 milioane de lei. Se putea de confecționat troleibuze. Avem nevoie de majorarea salariului pentru angajați. De a repara stațiile de tracțiune, avem nevoie de a repara troleibuzele”, a declarat Gheorghe Morgoci, director al Regiei Transport Electric.

În ceea ce privește rezultatele referendumului de ieri, cei care administrează astăzi Chișinăul au păreri împărțite:

„Eu nu vreau să-l comentez din punct de vedere politic. Rezultatul era mai mult sau mai puțin previzibil”, a menționat Silvia Radu, primar interimar de Chișinău.

„A fost o inițiativă care s-a transformat într-o luptă politică. Era și de așteptat, ținând cont de poziția majorității formațiunilor politice care ar fi putut să participe la acest referendum”, a spus viceprimarul Nistor Grozavu.

„Corupția care există astăzi în Primărie costă mult mai mult decât 9 milioane de lei. Faptul că referendumul nu a fost validat sau oamenii nu au fost prezenți la urne trebuie să fie un semnal pentru factorii de decizie”, susține viceprimarul Ruslan Codreanu.

Referendumul eșuat de revocare a primarului suspendat Dorin Chirtoacă a fost inițiat de socialiști, iar pentru organizarea acestuia s-au irosit, din banii noștri, 9 milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram