17:04:26 23.04.2024
Stiri

Cum poate fi OPRIT președintele Dodon? Plahotniuc: „Avem o STRATEGIE de a reduce avântul PSRM”

Politică 20.11.2017 17:00 Vizualizări3007 Autor: Ziarul National
Cum poate fi OPRIT președintele Dodon? Plahotniuc: „Avem o STRATEGIE de a reduce avântul PSRM”


Elanul preledintelui Igor Dodon, dar și al socialiștilor care pledează pentru aderarea R. Moldova la Uniunea Euroasiatică, deși republica are semnat un Acord de asociere cu UE, poate suferi eșec, crede liderul democraților, Vlad Plahotniuc.

„Pot să vă asigur că noi avem altă strategie de a reduce avântul PSRM, una din care să nu aibă de suferit cetățenii și să nu implice instituțiile statului. Așa cum deja am demonstrat, știm bine să acționăm pe greșelile adversarului, care din fericire sunt suficiente”, a declarat președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, într-un interviu acordat în exclusivitate Ziarului NAȚIONAL.

Liderul PDM susține, însă, că democrații nu vor „declanșa războaie politice” în acest sens, „deoarece orice conflict de amploare ar putea să afecteze stabilitatea în țară”.

Întrebat în ce relație se află cu președintele Igor Dodon, odată ce PDM și PSRM sunt suspectate de un parteneriat mascat, Vlad Plahotniuc a negat o colaborare între aceste două partide.

„Nu există niciun parteneriat politic între PDM și PSRM și spun asta foarte categoric, indiferent dacă sunt alte percepții. La nivel instituțional, există o comunicare între instituții, dar din câte înțeleg nici asta nu este foarte bună. Mai degrabă se lasă cu blocaje, decât cu soluții. Mulți își doresc un război între PDM și PSRM, în mod special între Plahotniuc și Dodon. De ce își doresc acest război cei din opoziția de dreapta? Pentru că ei vor instabilitate în țară, sunt speriați de faptul că Guvernul activează în liniște, îndeplinește angajamentele asumate față de partenerii externi și încep să se vadă rezultate concrete. Pentru ei e un dezastru, dacă Guvernul va continua să muncească așa. Până la alegeri, opoziția ar putea să nu mai conteze prea mult. De aceea, au nevoie de scandal, de oameni în stradă, de războaie, de blocarea finanțării externe, de orice care ar putea să blocheze activitatea Guvernului”, a răspuns democratul.

Citiți interviul integral AICI.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md