Procurorii cer 16 ani de închisoare pentru Platon, în cel de-al doilea dosar

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procurorii cer 16 ani de închisoare în cel de-al doilea dosar intentat pe numele controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon.

„În susținerea poziției sale, acuzatorul de stat a indicat doar presupuneri. Presupune că ar fi intenția să sustragă, presupune că un act a fost falsificat, martorii presupun că Platon ar fi beneficiar. Învinuirile aduse sunt aberații, fără a mai vorbi de termenul solicitat”, a declarat avocatul Ion Crețu.

Procurorul de caz, Alexandru Cernei, a evitat să ofere declarații de presă în acest sens.

Cel de-al doilea dosar în care figurează Veaceslav Platon ţine de tentativă de escrocherie în proporții deosebit de mari. Potrivit procurorilor, anul trecut, Platon, care gestiona trei companii de asigurare, deţinute prin intermediul unor persoane interpuse, a pus la cale sustragerea a peste 205 milioane de lei de pe conturile unei întreprinderi din România.

În aprilie, Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari în dosarul fraudelor de la Banca de Economii. Lui Platon i-au fost sechestrate bunuri în valoare de peste 800 de milioane de lei, iar banii urmează să fie încasaţi de Banca de Economii.

Pe durata procesului, Platon a respins învinuirile şi a declarat că banii ar fi fost furaţi de către şeful Partidului Democrat, oligarhul Vladimir Plahotniuc, care nu a reacţionat la acuzaţii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...