/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Vlad Plahotniuc, despre dosarul DIICOT din România: „În spatele plângerii lui Platon stă FSB”

missing
20 noiembrie 2017, ora 15:08

Într-un interviu acordat sursei citate, Vlad Plahotniuc afirmă FSB ar fi supărat pe guvernarea de la Chișinău că a stopat spălarea celor peste 22 de miliarde de dolari proveniți din Rusia.

„Dosarul din România este, de fapt, o plângere făcută de condamnatul Platon, în spatele căruia stă unul dintre serviciile speciale ale Federației Ruse – FSB, serviciu supărat tare pe guvernarea de la Chișinău și pe mine personal pentru faptul că în Republica Moldova instituțiile abilitate au sistat procesul spălării a peste 22 de miliarde de dolari SUA din Rusia și s-au apucat să investigheze acest caz, făcându-l pe larg cunoscut în întreaga lume. Chiar dacă acest proces, această plângere a lui Platon este ghidată de FSB, instituțiile din România sunt obligate, când primesc o plângere, să o verifice, așa se explică acel dosar de verificare a faptelor”, ne-a spus Plahotniuc.

În același interviu, Vlad Plahotniuc comentează și acuzațiile killerului Vitalie Proca la adresa sa.
„Credibilitatea acelor acuzații este zero. S-a trezit un criminal după atâția ani să spună diverse lucruri, nu vă pare ciudată această preschimbare radicală a sa?”, întreabă liderul PDM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram