Ţara sub controlul PD: 7 din 10 primării au fost câștigate duminică de democrați. Şi în turul II merg candidații PD

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Democrat (PD) a câștigat aproape toate cele 10 primării, în cadrul alegerilor locale de duminică. Democrații fie au câștigat detaşat alegerile, fie au candidați care au obținut cele mai multe voturi şi merg în turul doi de scrutin.

Candidatul PD Anatoli Todorov a fost ales primar al comunei Plopi, raionul Cantemir. Pentru aceasta au votat 530 de cetăţeni. Prezenţa la vot a fost de 38,18%, scrutinul fiind declarat valid. E de menționat că acesta a fost singurul candidat înscris în cursa electorală.

Mai puţin noroc a avut candidatul PD, Ion Bubuiuc, şi el singurul înscris în cursa pentru şefia primăriei comunei Lăpuşna, raionul Hînceşti. Doar 24,44% din alegători s-au prezentat la vot, astfel scrutinul este nevalid.

Democrații au obţinut alte şase primării. Este vorba de primăria satului Fundurii Noi, raionul Glodeni, unde cu 209 de voturi sau 61,83% a fost ales edil Vasile Colenco. La primăria comunei Ghiliceni, raionul Telenești, a fost ales Nicolae Rotaru, cu 54,66% de voturi, iar la primăria comunei Sărăteni, raionul Leova, ajunge candidatul PD Vladimir Ungureanu, ales cu 229 de voturi sau 51,93%.

Candidatul PD Ludmila Zdraguș a fost aleasă primar al comunei Ștefănești, raionul Florești, cu 78,19% din voturile exprimate, în timp ce Nicolae Beju a obţinut primăria comunei Zîrnești, raionul Cahul, cu 813 de voturi sau 88,76%.

Tot un candidat PD a obţinut şi primăria comunei Căpriana, raionul Strășeni. Este vorba de Ion Scutaru, ales cu 824 de voturi sau 83,49% din numărul total de buletine.

Turul doi al alegerilor locale urmează a fi organizat în comuna Berlinți, raionul Briceni, unde candidatul PD Viorica Oleinic a obţinut 45,54% din voturi, iar candidatul PSRM, Iurii Beliciuc, a obţinut 31,19% din voturi. Prezenţa la vot a fost de 62,74%.

Şi în orașul Sîngera, municipul Chișinău, va fi organizat turul doi de scrutin. Aici, mai departe merge candidatul PD Poiata Valeriu, care a obţinut 36,78% şi candidatul PSRM, Sergiu Brînzila, pentru care au votat 22,60% din alegători.

 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...