Igor Dodon l-a invitat pe Patriarhul Kiril într-o vizită pastorală la Chişinău

Preşedintele Igor Dodon l-a felicitat pe Patriarhul Kiril luni, 20 noiembrie, cu prilejul zilei de naştere a acestuia, dând asigurări că poporul moldovenesc va păstra mereu credința “faţă de Biserica-mamă, aşa cum au făcut-o părinții, buneii şi străbunii noștri”.

Totodată, şeful statului l-a invitat pe Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii într-o vizită pastorală la Chişinău, pentru a participa la Congresul Mondial al Familiilor, ce va avea loc în 2018.

„Cu prilejul zilei de naştere, în numele întregului popor al Republicii Moldova şi al meu personal, Vă adresez cele mai sincere felicitări. Pe bună dreptate, sunteţi unul dintre cei mai influenţi lideri spirituali din întreaga lume. În fiecare predică, ne amintiţi despre valorile eterne, ne îndemnaţi spre dragoste, mărinimie, echitate socială, patriotism, păstrare a tradiţiilor”, a declarat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Dodon a menţionat că Patriarhul Kiril este  unul dintre cei mai influenți lideri spirituali din întreaga lume.

“În fiecare predică, ne amintiți despre valorile eterne, ne îndemnați spre dragoste, mărinimie, echitate socială, patriotism, păstrare a tradițiilor. Cuvintele pe care le rostiți sunt ascultate nu doar de către creștinii ortodocși, ci și de reprezentanții altor confesii”, a mai spus Igor Dodon.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.