/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Statuia ciobanului moldovean din regiunea Odesa, inclusă în Cartea Recordurilor Guiness

missing
20 noiembrie 2017, ora 12:12

Creația artistică, care se pare a fi ruptă din renumita baladă românească „Miorița”, a fost instalată pe teritoriul Centrului etnografic în aer liber Frumușica Nouă, la inițiativa omului de afacere Alexandru Pălăriev.

Statuia are o înălțime de 17,93 metri și cântărește aproximativ 1080 tone. Potrivit proprietarilor centrului etnografic, statuia ciobanului moldovean a fost înregistrată de reprezentanții Cărții Recordurilor Guinness la 17 noiembrie curent.

Trebuie de precizat că la Centrul etnografic în aer liber „Fumușica Nouă” anual are loc anul festivalul internațional de folclor „Plaiul natal”, iar zona complexului de agrement a fost înființat pe locul satelor românești Frumușica Nouă și Roșia, desființate de regimul sovietic în primăvara anul 1946 pentru construirea unui poligon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram