Teatrul Național „Mihai Eminescu” a obținut marele premiu la Festivalul Internațional de Dramaturgie de la Brașov

teatru mihai eminescu

Trupa Teatrului Național Mihai Eminescu demonstrează încă o dată că e primus inter pares. De data aceasta jucând fără egal în fața publicului select al Festivalului Internațional de Dramaturgie Contemporană de la Brașov. Astfel dramatizarea “În ochii tăi fermecători” după Gib Mihăescu în regia lui Alexandru Vasilachi a fost recunoscută drept Cel mai bun spectacol și i s-a decernat Marele Premiu de către juriul compus din renumiți oameni de teatru: regizorul Alexa Visarion, criticul Ion Cocora și actorul Mircea Rusu.

Competiția a fost acerbă, la festival participând zece spectacole de marcă din Franța, Ungaria, Marea Britanie și altele. Au mai evoluat Teatrul Mic Bucureşti, cu spectacolul „Karamazovii”, Teatrul Grivița 53 București, cu reprezentația „Crăciun la palat”, Teatrul Evreiesc de Stat București, cu piesa „Băiatul din Brooklyn”, Atelier Theater Studio din Marea Britanie, cu spectacolul „Și cu violoncelul ce facem?” și Csokonai Szinhaz Debrecen, cu „Az Ajto”. Teatrul Sică Alexandrescu a prezentat o piesă proprie, „Prins în plasă”. În competiție s-au mai înscris Teatrul Odeon, București cu „Trei generații” și Celestins Theatre de Lyon Franța, cu spectacolul „Tableau d’une execution”.

„La această ediţie, am avut invitați din toată Europa, spectacole deosebite, nume mari în teatru și cinematografie. Ţinta Festivalului este unitatea în diversitate”, a menționat Dan Cogălniceanu, managerul teatrului “Sică Alexandrescu” din Brașov, scena gazdă a festivalului.

002BV01

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente