Referendumul pentru revocarea din funcție a primarului general Dorin Chirtoacă nu a trecut

Referendumul pentru revocarea din funcție a primarului general al Capitalei nu a trecut, din cauza prezenţei joase la urnele de vot. Astfel, la ora 21.00, atunci când s-au închis toate secțiile de votare, și-au exprimat votul 17,54% din cei 33,3% de votanți necesari pentru validarea referendumului.

Pentru ca referendumul să fie declarat valabil era nevoie ca la urne să participe minim o treime din alegătorii cu drept de vot. În total, au fost tipărite 632 104 buletine de vot, dintre care 413 282 – în limba română și 218 822 – în limba rusă. Comisia Electorală Centrală a stabilit deschiderea a 307 secții de votare,

Astfel, din totalul de 628.683 de alegători înscriși, 209.561 trebuiau să participe la plebiscit pentru ca acesta să fie validat de către Comisia Electorală Centrală.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.