Chirtoacă îi acționează în judecată pe Greceanîi și Ceban şi cere 100 de troleibuze!

Candidatul PL la funcția de primar de Chişinău, Dorin Chirtoacă, îi va acţiona în judecată pe contracandidatul său din partea PSRM, Zinaida Greceanîi, și pe deputatul socialist Ion Ceban, pe motiv că cel din urmă ar fi minţit cu privire la costul unui troleibuz, în cadrul unui eveniment electoral.

Pe de altă parte, socialistul Ceban nu se arată prea deranjat şi declară că aşteaptă ca să fie acţionat pe fiecare document pe care l-a prezentat în timpul campaniei electorale privind abaterile comise de Chirtoacă

Astfel, Dorin Chirtoacă a declarat că socialistul Ion Ceban, care a participat la un eveniment electoral din partea Zinaidei Greceanîi, ar fi mințit atunci, când a afirmat că un troleibuz de model Skoda costă 90 de mii de euro, în timp ce preţul troleibuzelor belaruse asamblate la Chișinău costă 150 de mii de euro.

Chirtoacă a prezentat un răspuns din partea companiei Skoda, în care se precizează că un astfel de troleibuz are un preț de 420 de mii de euro.

“Chestiunea că noi cumpărăm troleibuzele la un preț mult prea mare m-a determinat să dispun o verificare. Chiar astăzi am primit un răspuns oficial, unde ni se spune clar că prețul unui troleibuz este de la 420.000 de euro la 560.000 de euro. La Chișinău, pentru că îl asamblăm cu forțe de proprii, ne costă 149 de mii de euro ”, a spus Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă a declarat că îi va acționa în judecată pe cei doi şi le va cere despăgubiri de 100 de troleibuze, “așa încât să le treacă pofta să mai spună minciuni, iar noi vom continua să asamblăm troleibuze”.

troleibuz

În replică, deputatul socialist Ion Ceban a reacționat la acuzații pe pagina sa de Facebook.

„În această campanie am prezentat peste 256 de documente în care Chirtoaca se face de vină. Insist să ne dea în judecată pe fiecare document pe care l-am prezentat”, a scris socialistul.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.