/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ REFERENDUM: Șor arată pensionarilor filme despre miliardul furat. Ușa s-a încuiat, când echipa TV8 a ajuns la restaurant

missing
19 noiembrie 2017, ora 16:52

„Am stat și ne-am uitat la un film despre „Banca de Economii” și toată activitatea ei.”

„Cine v-a chemat? Șor a organizat activitatea. La intrare le-au dat în șervețel cu bomboane și biscuiți. Cine a vrut a băut ceai sau cafea. Frumos ne-au primit. Ne-au deschis ușa.”

„De unde să știu. A venit un bilețel pe care scria să venim la Picaso 41.”

„Am privit un film și ne-au servit cu câte ceva.”

„Mai întâi am fost la referendum, apoi am venit încoace. Pe mine m-a sunat și ne-a spus că dacă dorim să venim aici.”

„M-au sunat și mi-au zis ca să vin aici la restaurant.”

„A fost bine. Ceai, cafea, bomboane, biscuiți. Ne-am uitat la un film despre cum s-a furat miliardul.”

„Ne-au spus despre cum ne-au furat.”

Imediat ce au văzut că echipa postului nostru de televiziune este prin preajmă, ușa restaurantului s-a încuiat.

Ulterior, organizatorii mesei festive s-au apropiat singuri de noi. Ne-au spus că activitatea lor nu are legătura cu referendumul de revocare a primarului.

„Noi în fiecare săptămână avem planificate întâlniri cu deținătorii de carduri sociale – simpatizanții, membrii partidului Șor sunt adunări familiale, discutăm despre proiectele partidului Șor”, susține Cristian Botnarenco, președintele organizației de tineret Șor Buiucani.

Controversatul businessman și primar de Orhei, Ilan Șor, a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare pentru cumul de infracțiuni. El este învinuit de escrocherie şi spălare de bani. Procurorii l-au acuzat pe Şor de faptul că între 4 şi 25 noiembrie 2014 ar fi obținut, prin înșelăciune, peste 5 miliarde de lei de la BEM, pe care i-ar fi spălat prin intermediul a zeci de companii offshore. Deși a fost condamnat, instanța a dispus ca Șor să fie eliberat din arest, iar pedeapsa pentru acesta să fie ispășită doar după rămânerea sentinței definitive în vigoare. Procurorii au cerut 19 ani de închisoare pentru primarul de Orhei. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram