/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Pentru ce au votat oficialii? Greceanîi vrea ca municipiul Chișinău să devină o bombonică

missing
19 noiembrie 2017, ora 19:03

Șeful statului, păzit de agenții săi de securitate, a venit la secția de votare doar cu soția, asta deși la scrutinele anterioare era însoțit și de copii. Aici, surpriză. A primit buletinul de vot în limba română și nu moldovenească, așa cum a cerut, iar membrul biroului electoral care l-a deservit avea tricolorul românesc la mână.

– Vă dau buletin în limba română sau rusă? – În moldovenească. – Avem doar în limba română. – De care aveți.

După ce și-a exprimat opțiunea de vot, Igor Dodon a declarat că vrea schimbări în oraș.

Dacă vrem să schimbăm lucrurile, astăzi aveți posibilitate, dacă nu – mâine poimâine să nu dați vina pe altcineva. – Dar cele nouă milioane? – Dar cele câteva miliarde pe care le-au furat și le-au distrus pe parcursul acestor ani?”, a declarat Dodon.

Și foștii colegi de partid ai președintelui, socialiștii Zinaida Greceanîi și Ion Ceban spun că își doresc o altfel de capitală decât este acum. Greceanîi s-a prezentat la secția de votare alături de soț.

Să scăpăm de gropile acestea. Să scăpăm de urgia asta ce se întâmplă în Chișinău, mă iertați că zic așa. Demnitarii noștri foarte des umblă peste hotare, văd foarte multe, dar nu știu de ce niciun exemplu din cele bune nu se transformă în realități la noi în municipiul Chișinău. Câte milioane s-au furat în primărie în această perioadă care mai bine de 10 ani de dezastru în Chișinău, cred că foarte multe se putea, Chișinăul se putea de făcut o bombonică”, susține Greceanîi, președintele PSRM.

Consilierul municipal PSRM, Ion Ceban, a venit la vot împreună cu întreaga familie. A votat printre jucării, pentru că secția electorală a fost amenajată într-o grupă de la grădiniță.

Pentru ca să fie orașul mai frumos. Ca să fie orașul mai frumos pentru toată lumea. Mai confortabil, mai comod, mai bun, mai prietenos. Pentru absolut toți, de la cei mici până la cei mari”, a declarat Ion Ceban, consilier PSRM.

Am votat ca să avem un oraș mai frumos, mai curat, mai îngrijit, mai comod, un oraș pe care să îl iubim și cu care să ne mândrim”, a declarat Tatiana Țaulean, soția lui Ceban.

Cel mai matinal politician a fost consilierul municipal al „Partidului Nostru”, Ilian Cașu, care a venit la sectie la ora 9.00.

Am votat, în primul rând pentru o primărie transparentă în Chișinău, pentru o Primărie ca la Bălți, unde primar este Renato Usatîi și comanda lui. Am votat împotriva distrugerii parcurilor centrale. Eu nu știu cum sună acest termen în rusă, împotriva gheretizării”, afirmă Cașu, vicepreședintele Partidului Nostru.

Liderul Comuniștilor, Vladimir Voronin, a spus că a votat în speranța că se va schimba sistemul.

Am votat ca o dată și odată să fie regulă și în Chișinău și în Moldova. Întrebarea nu este atât în acest Chirtoacă ci în tot sistemul. Fiindcă la alegeri câștigă nu concurența, nu personalitatea ci banii, corupția și falsificarea”, susține Voronin, președintele PRCM.

Pentru ca plebiscitul sa fie considerat valid, la vot ar trebui sa se prezinte peste 33 la suta din alegători.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram