Astfel, la o secţie de votare de la Botanica expertului Promo-LEX i s-a îngrădit procesul de observare liberă în secţia de votare. 

La Truşeni a fost observată prezenţa materialelor electorale în raza secţiei de votare, iar în sectorul Centru un poster ce îndeamnă alegătorii să voteze pentru demiterea primarului era amplasat la o sută de metri de secţia de votare nr. 117.

Observatorii au înregistrat şapte cazuri în care urnele de vot nu au fost sigilate potrivit procedurilor legale sau absenţa sigiliilor pe urnele de vot. S-a întâmplat la Sângera, Vatra, dar şi la secţii de votare din sectoarele Râşcani, Ciocana, Centru, Buiucani şi Botanica.

La Cricova, un alegător a sesizat prezenţa pe listele electorale numele soţiei sale care este decedată, iar la Botanica un alegător a fotografiat un buletin de vot. În acest caz a fost sesizată poliţia.

Misiunea de observare Promo-LEX a referendumului local privind revocarea primarului general al mun. Chişinău monitorizează procesul electoral din cadrul circumscripţiei electorale Chişinău, în perioada 4 octombrie – 20 noiembrie 2016, prin intermediul a 5 observatori pe termen lung, a unui observator pe termen mediu şi a unui coordonator regional.

În ziua scrutinului, Promo-LEX a delegat câte un observator pe termen scurt în fiecare secţie de votare din circumscripţie.