/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ REFERENDUM: Votăm conștient și cu buletinul. 630 de mii de chișinăuieni, așteptați la urnele de vot

missing
19 noiembrie 2017, ora 11:56

„Atunci când ieșiți din casă și sunteți în drum spre secția de votare nu uitați să vă luați actul de identitate. Buletinul și, obligatoriu, fișa de însoțire în care este indicată viza de domiciliu. Chiar daca locuiți în Chișinău, dar nu aveți aici reședința, nu aveți dreptul să votați”, Parasacovia Spic, reporter tv8.

Secția de votare la care ar urma să vă exercitați dreptul de vot se află, de regulă, în apropiere de locuința Dumneavoastră.„Odată ajunși la secție, apropiați-vă, cu buletinul, de operatorul care va verifica în baza unui sistem informațional dacă sunteți înregistrat la secția respectivă. Dacă ați fost găsit, următorul pas este să vă apropiați de unul dintre membrii biroului electoral care vă va elibera buletinul de vot”, adaugă reporterul tv8.

Alegătorii se vor apropia de masa membrilor secției de votare unde este indicata strada unde domiciliați. „Aici iarăși prezentați actul de identitate și fișa de însoțire. După ce ați fost găsit în listă, semnați în dreptul numelui Dumneavoastră și primiți un singur buletin de vot. Atenție! Puteți să cereți unul în limba rusă, în caz de necesitate”.

Cu buletinul de vot nu aveți voie să ieșiți din secție. Vă îndreptați cu el doar către cabina de votare. „Aici citiți cu atenție întrebarea și aplicați ștampila în dreptul răspunsului dorit. Dacă o să puneți ștampila de mai multe ori, votul nu va fi valabil, iar buletinul va fi anulat. Votul este unul strict secret, iar în cabină intră o singură persoană”.

„După ce ați făcut alegerea potrivită, îndoiți buletinul de vot astfel încât opțiunea dvs să nu poată fi văzută. Mergeți la urna și introduceți Buletinul de vot. Abia după asta puteți merge liniștit acasă”.

La urne sunt așteptați astăzi aproximativ 630 de mii de alegători din Chișinău și suburbiile capitalei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram