Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

20 Noi. 2020 / 14:21

Astăzi este marcată Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor rutiere

Cu mintea trează şi nicio picătură de alcool la drum. Este mesajul transmis de autorităţi, de şoferi, dar şi profesori şi elevi ai unei şcoli auto din capitală, care au organizat o activitate consacrată Zilei mondiale de comemorare a victimelor accidentelor de circulaţie, marcată în a treia duminică din luna noiembrie. În cadrul activităţii, oamenii au urmărit o cursă a morţii, unde a fost expusă o maşină distrusă în urma unui accident rutier, relatează Moldova 1.

„Încă odată de a aduce la cunoştinţă atât cetăţenilor, cât şi conducătorilor auto din municipiul Chişinău despre consecinţele nerespectării regulilor de circulaţie şi atitudinea indiferentă faţă de acestea. De exemplu, acest automobil a fost implicat într-un accident rutier în urma căruia au fost traumatizate grav două persoane”, a menţionat Iurie Harti, ofiţer principal, Secţia evidenţă.

 „Anual, în ţara noastră mor circa 20 de copii în urma accidentelor rutiere. Totodată, la nivel mondial, în fiecare an îşi pierd viaţa peste un milion de minori. În fiecare zi, 3.700 de oameni decedează în accidente, iar aceştia sunt taţi, mame, fii sau fiice. De aceea, noi ne-am adunat pentru a crea o coloană şi pentru a atrage atenţia trecătorilor”, a menţionat Tatiana Mihailova, manager, club automobilistic din Chişinău.

„Educaţia viitorilor şoferi este o problemă dureroasă, iar acest lucru ar trebui să se înceapă din copilărie, doar în acest caz vom avea un progres în ceea ce priveşte circulaţia şi mai puţine accidente”, a spus Oleg Cojocaru, Uniunea Conducătorilor Auto.

Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor de circulaţie este marcată anual în a treia duminică a lunii noiembrie.

Comentarii