Zinaida Greceanîi: La câți bani s-au furat în acești peste zece ani, Chișinăul putea fi o bombonică

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Orice cetățean care nu este indiferent de ce se face în municipiul Chișinău, trebuie să vină la referendum. Astfel ca, Chișinăul să fie mai confortabil pentru viață, să scăpăm de gropile astea, să scăpăm de această urgie ce se întâmplă în municipiul Chișinău. Aceasta a afirmat azi, președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi după votarea în cadrul referendumului local privind revocarea lui Dorin Chirtoacă.

În opinia liderului socialist, cetățenii trebuie să vină la vot, să nu fie indiferenți, iar „pe urmă să-și aleagă un primar, un gospodar pe care vor să-l vadă în fruntea capitalei”. „Demnitarii noștri foarte des merg peste hotare, văd foarte multe, dar nu știu de ce, niciun exemplu din cele bune nu se transformă în viață la noi. De aceea, cred că lumea s-a săturat, este de ajuns, și lumea trebuie să participe la acest referendum”, a mai spus Zinaida Greceanîi, cea care a fost contracandidatul în turul doi al actualului primar Dorin Chirtoacă.

Întrebată de banii care au fost cheltuiți pentru organizarea și desfășurarea referendumului, peste 9 milioane de lei, președintele PSRM a spus că, „la câte milioane s-au furat în primărie în această perioadă de mai bine de zece ani de dezastru în Chișinău”, „Chișinăul putea fi făcut o bombonică”.

„Nu vă uitați la asta. Aceasta nu este nici a treia parte din veniturile care se încasează zilnic la bugetul de stat. Dar știți că Curtea de Conturi, în raportul care l-a prezentat în Parlament, a spus că doar în 2016 nereguli financiare în instituțiile audiate sunt de peste 11 miliarde de lei. Faceți comparație”, a mai îndemnat socialista.

Amintim că în cadrul alegerilor locale din 2015 în municipiul Chișinău, în turul doi organizat la data de 28 iunie, s-au confruntat socialista Zinaida Greceanîi și liberalul Dorin Chirtoacă. Atunci pentru candidatul socialist și-au dat voturile 141.929 de locuitori ai municipiului sau 46,46% din participanții la vot, iar pentru candidatul PL au votat 163.570 de alegători, ceea ce a constituit 53,54% din participanți.

Potrivit legislației, pentru a putea fi demis, pentru revocarea lui Dorin Chirtoacă trebuie să voteze cel puțin același număr de 163.570 de alegători în condițiile în care la referendumul de astăzi vor participa cel puțin 1/3 din locuitorii municipiului – peste 215 mii de alegători.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...