Este vorba de oraşul Sângera din municipiul Chişinău, comuna Berlinţi din raionul Briceni, comuna Zârneşti din raionul Cahul, comuna Plopi din raionul Cantemir, comuna Ştefăneşti din raionul Floreşti, satul Fundurii Noi din raionul Glodeni, comuna Lăpuşna din raionul Hânceşti, comuna Sărăteni din raionul Leova, satul Căpriana din raionul Străşeni şi comuna Ghiliceni din raionul Teleneşti.

Pentru funcţia de primar s-au înscris în cursă 26 de concurenţi electorali, cinci femei şi 21 de bărbaţi. Dintre aceştia, patru sunt candidaţi independenţi şi 22 sunt desemnaţi de formaţiuni politice.

Cei mai mulţi candidaţi la funcţia de primar au fost înregistraţi de consiliile electorale de circumscripţie electorală din Sângera şi Berlinţi, câte şase şi, respectiv, patru concurenţi.

Pentru funcţia de primar în localităţile Căpriana şi Ghiliceni au fost înregistraţi câte trei concurenţi. Pentru localităţile Zârneşti, Ştefăneşti, Fundurii Noi şi Sărăteni - câte doi candidaţi, iar pentru comunele Plopi şi Lăpuşna - câte un candidat.