Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Primarul general interimar, Silvia Radu, a întreprins o vizită la Piața de vechituri din str. Tăbăcăria Veche și a luat câteva măsuri în sprijinul cetățenilor

Primarul general interimar, Silvia Radu, a întreprins o vizită la Piața de vechituri din str. Tăbăcăria Veche și a luat câteva măsuri în sprijinul cetățenilor

   1318

Primarul general, interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, însoțită de Pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu,  a întreprins o vizită de lucru, sâmbătă dimineață, la Piața de vechituri din strada Tăbăcăria Veche.

Deplasarea edilului-șef al Capitalei la fața locului a fost prevăzută în urma sesizării făcute de un grup de comercianți, care au fost la primar în audiență săptămâna trecută. Atunci, oamenii s-au plâns Silviei Radu despre condiții neadecvate pentru comerț în piață, lipsa de cumpărători, față de perioada aflării pe Aleea Gării, dificultatea de a traversa podul de metal și scările, având bagaje mari, insuficiența de tejghele, lipsa transportului în zonă, costul pentru spațiul de comerț, vânzarea în afara pieței, dar și problema informării publicului despre funcționarea pieței "Agrovista" din str. Tăbăcăria Veche.

Astăzi, Primarul General Interimar, Siliva Radu, împreună cu conducerea pieței au luat o serie de măsuri la fața locului, pentru a rezolva problemele semnalate de oameni.

S-au creat 100 de locuri pentru mese adiționale, s-a identificat o suprafață de teren pe care se va permite montarea unui nou număr de mese adiționale. Administratorul pieței a modificat regulamentul și în acest mod, vânzătorii vor plăti masa zilnic și nu lunar. 

De asemenea, Primarul General Interimar a dispus ca de luni să fie deviat traseul microbuzelor de transport din zonă, pentru a se ușura accesul, oamenii putând alege astfel o rută ocolitoare a podului. Săptămâna viitoare se vor instala și noi semne în zonă, pentru a crea o vizibilitate mai mare spațiului de comerț.