(METEO) Vești îngrijorătoare despre iarna care va lovi Moldova: Posibile fenomene extreme și temperaturi de -30 de grade

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ne aşteaptă o iarnă cu multe ninsori, iar gerul va muşca mai tare decât de obicei în centrul şi nordul ţării.

Sunt previziunile Centrului European de Prognoza pentru următoarele 3 luni. Veşti îngrijorătoare, dacă stăm să ne gândim că luna ianuarie, de exemplu, este şi-aşa cea mai rece lună din calendar, cu nopţi chiar şi cu minus 30 de grade.

De altfel, informaţiile nu fac decât să confirme temerile meteorologilor din România, care au anunţat încă de luna trecută că am putea traversa o iarnă cu fenomene şi schimbări extreme.

În decembrie se aşteaptă să fie mai frig decât ar fi în general în decembrie. Adică temperaturi mai mici de 0 – -5 grade, cât ar fi mediile normale pentru această lună în Moldova.

Luna ianuarie ar putea aduce zile cu frig cumplit. Vom avea temperaturi scăzute, chiar şi sub mediile obișnuite în luna lui gerar: între -1,-7 grade.

Se așteaptă și ninsori abundente. Luna ianuarie este, de altfel, cea care va aduce şi unul sau două viscole puternice.

Gerul s-ar mai domoli puţin în februarie, adică am reveni la temperaturile normale. În medie, de la -5 la 0 grade. Precipitaţiile şi de această dată vor fi abundente, în special în sud.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...