La Adunarea Generală a FRT de vineri au fost prezenţi 160 de membri afiliaţi. Dintre aceştia, 140 i-au acordat votul lui George Cosac.

Fostul tenisman a câştigat alegerile din postura de candidat unic. Răzvan Itu, Dumitru Hărădău şi Daniel Marius Vecerdea, care îşi anunţaseră iniţial intenţia de a candida, au renunţat înaintea şedinţei de vineri, conform unor surse din cadrul Adunării Generale a FRT.

Alegerile au fost iniţial programate pentru 6 aprilie, dar nu s-au putut organiza din cauza unor probleme juridice ca urmare a unei acţiuni declanşate de clubul Pamira Sibiu, prin reprezentantul său Marius Daniel Vecerdea, candidat la funcţia de preşedinte al FRT. Acesta a descoperit faptul că doar 54 de structuri sunt afiliate cu drepturi depline de vot la FR de Tenis, acestea fiind înscrise la registrul federaţiilor. În consecinţă, MTS a blocat organizarea alegerilor până la rezolvarea situaţiei.

La Adunarea Generală din 2 noiembrie, alegerile au fost amânate din nou după ce reprezentanţii MTS au ameninţat cu suspendarea finanţării federaţiei dacă nu se respectă cvorumul legal de 54 de membri fondatori. De altfel, reprezentanţii MTS au fost prezenţi şi la Adunarea Generală de vineri, dar au plecat înainte de începerea votului pentru preşedinţia FRT.