Un rus căutat de Interpol pentru uciderea unui jurnalist al revistei Forbes a fost arestat în Ucraina

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Serviciile de securitate ucrainene au anunţat sâmbătă arestarea unui rus căutat de Interpol pentru uciderea în 2004 la Moscova a redactorului-şef al ediţiei ruse a revistei americane Forbes, americanul Paul Klebnikov, relatează AFP.

Suspectul, originar din Cecenia, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost reţinut la Kiev, a anunţat Serviciul de Securitate ucrainean (SBU) într-un comunicat.

„Potrivit informaţiilor furnizate de Interpol, bărbatul a participat la o serie de asasinate la comandă, între care şi uciderea redactorului-şef al Forbes, cetăţeanul american Paul Klebnikov” şi cea a unui responsabil guvernamental cecen de la acea vreme, a precizat sursa citată.

Paul Klebnikov, 41 de ani, cunoscut pentru anchetele sale jurnalistice privind privatizările controversate din anii 1990 din Rusia, a fost împuşcat mortal în iulie 2004 la Moscova, provocând o vie emoţie în rândul jurnaliştilor şi îngrijorări privind libertatea presei în Rusia.

El lucra pentru revista Forbes de aproape 15 ani şi publicase mai multe anchete privind oameni de afaceri ruşi.

Potrivit SBU, suspectul a fugit din Rusia şi aparţinea unui grup infracţional din Ucraina care extorca bani de la antreprenori.

Justiţia ucraineană urmează să decidă asupra unei eventuale extrădări a suspectului către Rusia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...