Neurochirurgul italian, supranumit „Dr. Frankestien”, care a promis primul transplant de cap uman vrea să încerce și un transplant de creier

Sergio-Canavero

Neurochirurgul italian Sergio Canavero, cunoscut pentru promisiunea sa de a realiza primul transplant de cap uman, a anunțat la Viena că următoarea sa provocare este cea de a efectua un transplant de creier, fără să ofere însă detalii cu privire la acest proiect.

Canavero, care și-a prezentat vineri la Viena cartea sa „Medicus Magnus”, a asigurat că va oferi mai multe informații pe această temă în următoarele luni, potrivit agenției APA citată de EFE.

Controversatul doctor italian, criticat de comunitatea medicală internațională, a declarat că ideea unui transplant de creier este anterioară celei realizării transplantului unui cap uman.

Cu privire la acest transplant, despre care vorbește deja de doi ani, Canavaro a spus că îl va realiza curând.

La începutul anului 2015, Valeri Spiridonov, un tânăr rus care suferă de atrofie musculară spinală, s-a oferit drept voluntar pentru această intervenție.

Totuși Canavero a declarat că va fi un pacient chinez cel care va fi beneficiarul primului transplant de cap, o intervenție care va fi realizată în primăvara anului 2018, notează presa austriacă.

„Va fi prima operație de acest gen din istoria omenirii, avem tehnologia necesară realizării sale”, a declarat Canavaro unui ziar austriac. Operația va avea loc în orașul chinez Harbin, cu ajutorul unei echipe de specialiști chinezi, a subliniat el.

De fapt, medicul italian supranumit „Dr. Frankestien” asigură că a realizat deja primul transplant de cap la un cadavru, o intervenție care a durat 18 ore în loc de cele 36 planificate, fără să ofere însă detalii nici cu privire la acest caz, încheie APA.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente