/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Avertismentul lui Podoliak și sancțiuni UE. Cea mai mare bază NATO din Europa, în construcție

/FOTO/ Cuplul prezidențial a oferit 30 de costume populare pentru conaționalii noștri din Italia și Rusia

18 noiembrie 2017, ora 14:14

Astfel, costumele au fost repartizate în felul următor:

10 – în Republica Italiană, la Ambasada Republicii Moldova de la Roma,
20 – în Federația Rusă (zece la Ambasada Republicii Moldova de la Moscova, celelalte – în orașul Surgut).

Cuplul prezidențial și-a exprimat convingerea că aceste costume vor fi utile conaționalilor noștri, cu atât mai mult acum, în preajma sărbătorilor de iarnă.

„Țin să exprim întreaga noastră apreciere tuturor moldovenilor aflați departe de casă pentru modul în care promovează valorile autentice naționale, prin activitățile culturale pe care le organizați, dar și prin implicarea în viața socială a țării de adopție. Or, tradițiile, datinile, portul popular sunt elemente care fac o națiune nemuritoare”, a subliniat Igor Dodon.

Costumele pot fi închiriate gratuit, iar doritorii pot contacta reprezentanțele diplomatice ale țării noastre de la Moscova sau de la Roma.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram