Duminică, 19 noiembrie, vor avea loc alegeri locale noi în 10 localități din țară

Duminică, 19 noiembrie, vor avea loc alegeri locale noi în 10 localități din țară.

Astfel, locuitorii din orașul Sîngera din municipiul Chișinău, comuna Berlinți din raionul Briceni, comuna Zârnești din raionul Cahul, comuna Plopi din raionul Cantemir, comuna Ștefănești din raionul Florești, satul Fundurii Noi din raionul Glodeni, comuna Lăpușna din raionul Hâncești, comuna Sărăteni din raionul Leova, satul Căpriana din raionul Strășeni și comuna Ghiliceni din raionul Telenești își vor alege primarii.

Pentru funcția de primar în cele 10 localități unde se va desfășura scrutinul, s-au înscris în cursă 26 de concurenți electorali (5 femei și 21 de bărbați).

Dintre aceștia, 4 sunt candidați independenți și 22 sunt desemnați de formațiuni politice.

Cei mai mulți candidați la funcția de primar au fost înregistrați de consiliile electorale de circumscripție electorală Sângera, municipiul Chișinău și Berlinți, raionul Briceni, câte 6 și, respectiv, 4 concurenți.

Pentru funcția de primar în localitățile Căpriana, raionul Strășeni și Ghiliceni, raionul Telenești, au fost înregistrați cîte 3 concurenți; pentru localitățile Zârnești, raionul Cahul, Ștefănești, raionul Florești, Fundurii Noi, Sărăteni, raionul Leova– câte 2 candidați, iar pentru comunele Plopi, raionul Cantemir și Lăpușna, raionul Hâncești – câte 1 candidat.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.