Actualitate

Evreii se întorc la obiceiurile de înmormântare din timpul lui Isus . Un cimitir subteran se va construi la Ierusalim în timpul apropiat

Mai multe lifturi care coboară 50 de metri vor face legătura între lumea de sus și cea de jos. "Ne-a venit această idee pentru putea oferi locuri de veci sub cimitir, păstrând, în același timp, și intimitatea necesară", a declarat Arik Glazer, director executiv al companiei Rolzur Tunneling.

"Nu avem suficient teren pentru cimitirele clasice, așa că am decis să facem această schimbare". Suprapopularea cimitirelor reprezintă o problemă în toată lumea, în special în orașele mari, dar și ca urmare a faptului că multe religii, cum ar fi iudaismul, interzic sau descurajează incinerarea.

Faptul că avem la dispoziție terenuri finite în care trebuie îngropat un număr practic nelimitat de morți i-a forțat pe mulți antreprenori să caute modalități creative pentru a rezolva problema.

Dl. Glazer a declarat că proiectul său a necesitat aprobarea rabinilor. Autoritățile rabinice de la Ierusalim supraveghează practicile de înmormântare pentru majoritatea populației evreiești. Acesta a mai afirmat că unul dintre șefii rabini ai Israelului a fost atât de interesat de proiect încât a vizitat personal cimitirul. "Toată lumea a apreciat ideea noastră", a menționat acesta, subliniind că este vorba de repunerea în practică a unui obicei de înhumare foarte popular cu secole în urmă.

"Astfel de înmormântări se practicau pe scară largă acum 1.600-2.000 de ani, iar noi doar am reintrodus această tradiție, din cauza lipsei de teren disponibil în acest sens". Într-un oraș în care săpăturile arheologice duc la descoperiri de interes istoric mondial, operațiunea coordonată de domnul Glazer a presupus măsuri extreme de precauție pentru a nu afecta ruine sau morminte antice.

Proiectul, în valoare de 50 de milioane de dolari, finanțat de Chevra Kadisha, o societate de înmormântare evreiască, va fi realizat până la sfârșitul anului 2018.

Când va fi dat în folosință, familiile vor putea intra în tuneluri pe jos sau cu liftul. Se vor construi platforme la toate nivelele pentru a permite accesul ușor la mormintele suprapuse.

Sursa: Evz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *