Sponsorii se retrag de la Real Madrid; „Gaură” de 400 de milioane de euro

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Lucrările de renovare demarate în acest an la stadionul ”Santiago Bernabeu” sunt puse în pericol după ce Fondul de Investiții Mubadala a decis să se retragă.

Compania care urma să sponsorizeze reconstrucția stadionului ”Santiago Bernabeu”, acolo unde își dispută meciurile Real Madrid, pune în pericol lucrările de renovare după ce a anunțat că se retrage.

Florentino Perez, președintele ”galacticilor” și grupul de investiții Mubadala au ajuns la un acord în urmă cu trei ani pentru numirea stadionului ”Santiago Bernabeu” în schimbul unei sponsorizări de 400 de milioane de euro. Doar că împinsă de cifrele slabe înregistrate anul trecut, când a cunoscut o pierdere totală de 4,7 miliarde de lire sterline, fondul de investiții Mubadala le-a transmis spaniolilor că-și vor retrage intenția de-a acorda suma respectivă.

Altfel fiind spus, reforma de pe ”Santiago Bernabeu” care presupunea zona comercială, ridicarea noului acoperiș și, desigur, hotelul de lux sunt momentan suspendate. Mubadala, care deține Cepsa (Compania de Petrol din Spania), nu trăiește un moment de liniște după problemele apărute pe plan intern. Khadem Al Qubaisi, directorul general al companiei, cel care a semnat acordul cu Real Madrid, a fost arestat în urmă cu câteva luni în Abu Dhabi într-un dosar de spălare de bani.

Real Madrid a anunțat în acest an că din 2020 va evolua pe o adevărată „bijuterie” arhitectonică! Astfel, vechiul ”Santiago Bernabeu” așa cum este el cunoscut a intrat într-o renovare generală. Printre cele mai importante modificări aduse arenei de 81,044 de locuri presupun o zonă comercială, un acoperiș nou, care o să protejeze întregul stadion și, desigur, un hotel de lux. Noul stadion ar avea, pe Bulevardul Paseo de la Castellana, un ecran uriaș pe care vor fi proiectate imagini și informații furnizate de club. În același timp, în incinta arenei ar fi amplasate 360 de ecrane, care să-i ajute pe fani să revadă fazele de joc. Renovarea stadionului ”Santiago Bernabeu”, conform calculelor, costă în total 400 de milioane de euro, exact suma pe care Florentino Perez spera să o obțină de la compania petrolieră.

Cea mai mare parte a renovării arenei din Madrid va avea loc în verile din 2018 și 2019, pentru ca la începutul anului 2020 să fie gata. Jucătorii lui Zinedine Zidane vor continua să evolueze pe ”Santiago Bernebeu”, fără ca lucrările de renovare să interfereze cu buna desfășurare a partidelor de fotbal.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...