Actualitate

Premierul Pavel Filip cere pedepse penale pentru responsabilii de moartea unei tinere din Drochia

Tânăra care se afla de mai mulți ani în dializă, ar fi suferit din cauza nepăsării medicilor. Într-o noapte, situația i s-a agravat. Fiind orfană, a rugat verișoara să cheme salvarea și a fost dusă la spitalul din Drochia. Acolo i-au pus doar un pansament și i-au spus să meargă la Bălți pentru a i se extrage lichidul acumulat în abdomen. La Bălți a ajuns pe cont propriu, deoarece ambulanța instituției medicale de la Drochia nu avea combustibil.

La Bălți i-au scos câțiva litri de apă din burtă și i-au spus să plece acasă, că nu pot să facă nimic, în pofida faptului că se simțea rău. Câteva zile nici nu a putut merge. A așteptat până a mers la Chișinău, ziua când trebuia să facă dializă. Se simțea atât de rău, că nu a putut urca în autobuz. Au apelat la o mașină personală și au ajuns la Centrul Mamei și Copilului, unde i-au spus să vină săptămâna viitoare. Din cauza complicațiilor apărute după ce s-a întors acasă, la câteva zile a fost internată la Chișinău, unde a decedat.

Premierul spune că acest caz arată lipsa bunului simţ al medicilor. Pavel Filip a cerut ca timp de o săptămână să fie identificați toți care au avut tangențe cu acest caz. „Aștept nu doar demisii. Vreau și răspundere penală. Trebuie să fie sesizate organele de control pentru a stabili gradul de responsabilitate al fiecăruia”, a declarat Pavel Filip.

Ministrul sănătății, muncii protecției sociale și familiei Stela Grigoraș a spus că instituția pe care o conduce a inițiat o anchetă internă. „Indiferent care au fost circumstanțele, din eroare, imprudență, a unor cunoștințe medicale insuficiente sau a atitudinii în exercitarea profesiunii, cei care se fac vinovați vor fi sancționați potrivit legii, inclusiv penal, civil sau disciplinar”, se spune într-un comunicat de presă al ministerului.

Sursa: Ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *