Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un președinte de raion și-a…

Un președinte de raion și-a dat demisia și anunță că pleacă în mediul privat

După ce în luna luna septembrie, Mihai Olărescu, singurul președinte de raion al Partidului Popular European din Moldova (PPEM) a anunțat că părăsește formațiunea condusă de Iurie Leancă, vineri, 17 noiembrie, Olărescu și-a anunțat demisia și din funcția de președinte al raionului Cimișlia. Acesta a declarat că se retrage din funcția de președinte pentru a activa în mediul privat.

„În pofida la toate greutățile pe care le-am suferit noi împreună, vreau să vă spun că la noi în raion a fost totuși o conlucrare bună și în urma tuturor discrepanțelor pe care le-am avut, toți am acumulat o experiență de a face lucruri mai bune și de a nu comite greșelile pe care le-am comis. Mă retrag în lumea privată de unde aș putea să creez locuri de muncă, să mă manifest acolo unde am experință și studii”, a declarat Olărescu la ședința de vineri a Consiliului Raional Cimișlia în cadrul căreia și-a anunțat demisia.

Olărescu a plecat din fruntea raionului Cimișlia după ce în septembrie, atunci când părăsea formațiunea popular-europenilor, acesta declara că va încerca să-și ducă la bun sfârșit mandatul de președinte. „Ca urmare a unei analize ample a evoluției evenimentelor din ultima perioadă, vă anunț despre decizia mea de a părăsi rândurile PPEM, inclusiv mă retrag din funcția de președinte al organizației teritoriale și din fracțiunea acestui partid. Voi continua să activez în continuare în Consiliul raionului Cimișlia ca demnitar public și voi încerca să-mi duc la bun sfârșit mandatul de președinte al acestui raion, contez pe buna conlucrare cu toți aleșii locali, în interesul cetățenilor”, declara atunci Olărescu.

Mihail Olărescu a fost ales președinte al raionului Cimișlia în iulie 2015. El a fost singurul reprezentant al PPEM în fruntea unui raion.