Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Pe lângă referendumul din Chișinău,…

Pe lângă referendumul din Chișinău, duminică 10 localități își vor alege primarii. Care sunt acestea

Duminică, 19 noiembrie 2017, pe lângă referendumul de revocare din funcție a primarului general al municipiului Chișinău, vor avea loc alegeri locale noi în 10 localități din țară.

Astfel, sunt chemați la urne locuitorii din orașul Sângera (municipiul Chișinău), comuna Berlinți din raionul Briceni, comuna Zârnești din raionul Cahul, comuna Plopi din raionul Cantemir, comuna Ștefănești din raionul Florești, satul Fundurii Noi din raionul Glodeni, comuna Lăpușna din raionul Hâncești, comuna Sărăteni din raionul Leova, satul Căpriana din raionul Strășeni și comuna Ghiliceni din raionul Telenești. Aceste 10 localități urmează să-și aleagă mâine primarii.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Electorale Centrale, pentru funcția de primar în cele 10 localități, unde se va desfășura scrutinul, s-au înscris în cursă 26 de concurenți electorali (5 femei și 21 de bărbați). Dintre aceștia, 4 sunt candidați independenți și 22 sunt desemnați de formațiuni politice.

Cei mai mulți candidați la funcția de primar au fost înregistrați de consiliile electorale de circumscripție electorală Sîngera, municipiul Chișinău și Berlinți, raionul Briceni, câte 6 și, respectiv, 4 concurenți. Pentru funcția de primar în localitățile Căpriana, raionul Strășeni și Ghiliceni, raionul Telenești, au fost înregistrați câte 3 concurenți; pentru localitățile Zârnești (raionul Cahul), Ștefănești (raionul Florești), Fundurii Noi și Sărăteni din raionul Leova – câte 2 candidați. În lupta pentru comunele Plopi, raionul Cantemir și Lăpușna, raionul Hîncești s-a înscris câte un singur candidat.