În zece localități din țară, mâine se vor desfășura alegeri locale. Iată unde locuitorii își vor alege un nou primar

Comisia Electorală Centrală informează că duminică, 19 noiembrie curent, vor avea loc alegeri locale noi în zece localități din țară.

Astfel, locuitorii din orașul Sîngera din municipiul Chișinău, comuna Berlinți din raionul Briceni, comuna Zîrnești din raionul Cahul, comuna Plopi din raionul Cantemir, comuna Ștefănești din raionul Florești, satul Fundurii Noi din raionul Glodeni, comuna Lăpușna din raionul Hîncești, comuna Sărăteni din raionul Leova, satul Căpriana din raionul Strășeni și comuna Ghiliceni din raionul Telenești își vor alege primarii.

Pentru funcția de primar în cele zece localități unde se va desfășura scrutinul, s-au înscris în cursă 26 de concurenți electorali (cinci femei și 21 de bărbați). Dintre aceștia, patru sunt candidați independenți și 22 sunt desemnați de formațiuni politice. Cei mai mulți candidați la funcția de primar au fost înregistrați de consiliile electorale de circumscripție electorală Sîngera, municipiul Chișinău și Berlinți, raionul Briceni, câte șase și, respectiv, patru concurenți. Pentru funcția de primar în localitățile Căpriana, raionul Strășeni și Ghiliceni, raionul Telenești, au fost înregistrați câte trei concurenți; pentru localitățile Zîrnești, raionul Cahul, Ștefănești, raionul Florești, Fundurii Noi, Sărăteni, raionul Leova – câte doi candidați, iar pentru comunele Plopi, raionul Cantemir și Lăpușna, raionul Hâncești – câte un candidat.

Informații suplimentare despre organizarea și desfășurarea alegerilor locale noi din 19 noiembrie curent găsiți pe pagina oficială a Comisiei: www.cec.md la rubrica Alegeri locale noinoiembrie 2017.

Aici găsiți informații despre cum pot verifica alegătorii corectitudinea întocmirii listelor electorale. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente