Actualitate

VIDEO / Tesla lansează primul camion electic. Cum arată şi ce caracteristici are

În stilul său caracteristic, şeful Tesla a oferit încă de săptămâna trecută tot felul de indicii pe Twitter privind noile surprize ale companiei.

Miercuri, acesta spunea despre noua dezvăluire că „se poate transforma într-un robot, se poate lupta cu extratereştrii şi poate face un latte al naibii de bun”.

Musk nu a dezvăluit preţul camionului, dar a precizat că costul pe kilometru al acestuia va fi cu 20% mai ieftin decât cel al camioanelor diesel. În ce privesc performanţele, CEO-ul a subliniat că vehiculul va putea străbate 800 de kilometri la deal cu încărcătură plină şi că poate atinge 100 de kilometri pe oră în cinci secunde, făcându-l mai rapid decât orice camion desel de pe piaţă.
Cât despre siguranţă, şoferii vor avea un parbriz „rezistent şi la o explozie termonucleară”, un autopilot avansat, tehnologie de menţinere pe banda de deplasare şi un design care va face „imposibilă” bruscarea uşilor pentru a le deschide.

Pentru a le putea încărca Tesla plănuieşte să construiască o reţea de „megaîncărcătoare” (n.red.: diferit faţă de „superîncărcătoarele” folosite de alte maşini Tesla) care vor putea alimenta un drum de 650 de kilometri în 30 de minute.

În timpul prezentării Musk a subliniat că ar fi o „sinucidere economică” dacă se vor folosi în continuare camioanele diesel, argumentând că versiunile Tesla, dacă ar fi conduse într-un convoi, ar fi mai ieftine decât un transport de mărfuri pe cale ferată.

În ce priveşte producţia, şeful Tesla a declarat că camionul va intra în producţie în 2019.

Competiţia din piaţa autovehiculelor electrice devine din ce în ce mai acerbă după ce în septembrie un alt competitor,

Daimler AG, a anunţat că vrea să intre pe piaţă, printre modelele plănuite numărându-se şi un camion. Totodată, şi alte companii precum Volkswagen, Cummins sau Nikola au anunţat şi ele că lucrează să producă un camion electric.

Sursa: Stirinonstop.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *