/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

Duminică, 19 noiembrie 2017, vor avea loc alegeri locale noi în 10 localități din țară

18 noiembrie 2017, ora 10:29

Astfel, locuitorii din orașul Sîngera din municipiul Chișinău, comuna Berlinți din raionul Briceni, comuna Zîrnești din raionul Cahul, comuna Plopi din raionul Cantemir, comuna Ștefănești din raionul Florești, satul Fundurii Noi din raionul Glodeni, comuna Lăpușna din raionul Hîncești, comuna Sărăteni din raionul Leova, satul Căpriana din raionul Strășeni și comuna Ghiliceni din raionul Telenești își vor alege primarii.

Pentru funcția de primar în cele 10 localități unde se va desfășura scrutinul, s-au înscris în cursă 26 de concurenți electorali (5 femei și 21 de bărbați). Dintre aceștia, 4 sunt candidați independenți și 22 sunt desemnați de formațiuni politice.

Cei mai mulți candidați la funcția de primar au fost înregistrați de consiliile electorale de circumscripție electorală Sîngera, municipiul Chișinău și Berlinți, raionul Briceni, cîte 6 și, respectiv, 4 concurenți.

Pentru funcția de primar în localitățile Căpriana, raionul Strășeni și Ghiliceni, raionul Telenești, au fost înregistrați cîte 3 concurenți; pentru localitățile Zîrnești, raionul Cahul, Ștefănești, raionul Florești, Fundurii Noi, Sărăteni, raionul Leova – cîte 2 candidați, iar pentru comunele Plopi, raionul Cantemir și Lăpușna, raionul Hîncești – cîte 1 candidat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram